hipertenzija

Predelana hrana in zgodnja smrt
Slovenske novice
nedelja, 24. februar 2019 ob 07:13
Rezultati velike francoske študije, objavljene v publikaciji JAMA Internal Medicine, kažejo, da so ljudje, ki pojedo veliko zelo predelane hrane,
 
Za boljšo oskrbo bolnikov s sladkorno in zvišanim krvnim tlakom
Dnevnik
petek, 22. februar 2019 ob 05:15
Zdravstveni dom Ljubljana je skupaj s partnerji iz Belgije, z Nizozemskega in iz Kambodže vstopil v štiriletni pilotni projekt (Scuby) za oskrbo bolnikov s sladkorno boleznijo tipa 2 in hipertenzijo za ranljive ljudi.
 
Pomemben pokazatelj: Po tolikšnem številu sklec bistveno manjše tveganje za kap
zurnal24.si
sreda, 20. februar 2019 ob 12:22
Koliko sklec zmorete narediti?
 
Tudi debel človek je lahko podhranjen
Dnevnik
petek, 15. februar 2019 ob 05:30
Debelost je veliko več kot zgolj kopičenje maščobnih celic – to je kronična vnetna bolezen. Zato je debelost treba obravnavati tako kot druge kronične bolezni: zahteva vseživljenjsko in predvsem strokovno obravnavo.
 
Kdor jé predelano hrano, hitreje umre
Slo-Tech
Avtor [email protected] (Matej Huš)   
sreda, 13. februar 2019 ob 21:10
Pogosto slišimo priporočilo, da (zelo) predelane hrane ni priporočljivo jesti, ker da škoduje zdravju, čeprav konkretni razlogi, zakaj bi bila predelana hrana z enakimi sestavinami (čips je...
 
Minister za zdravje Samo Fakin se bo v petek udeležil slavnostnega odprtja projekta SCUBY
Vlada RS
sreda, 13. februar 2019 ob 09:30
Spoštovani, Obveščamo vas, da se bo minister za zdravje Samo Fakin v petek 15. 2. 2019 ob 10.30 uri...
 
Odkritje: molekula, ki varuje pred srčno-žilnimi boleznimi
Slovenske novice
sreda, 6. februar 2019 ob 07:20
Govorimo o resveratrolu, ki velja za molekulo prihodnosti. Z njim je povezan tudi tako imenovani francoski paradoks. Marsikdo se je
 
<< Začetek < Nazaj 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 Naprej > Konec >>

Google Translate

English Croatian French German Italian Spanish Serbian Slovenian Hungarian